Praktijkondersteuner ouderenzorg

Waarmee kan de praktijkondersteuner voor ouderen mij helpen?

De huisartsen van huisartsenpunt Bennekom willen graag weten hoe het met hun oudere patiënten gaat en of er mogelijk ondersteuning of zorg nodig is.  De praktijkondersteuner huisarts (POH) voor ouderen heeft tijd voor en specifieke kennis van ouderen. Zij komt bij u thuis om samen met u verschillende dingen te bespreken, zoals uw gezondheid, medicijngebruik, eet- en drinkgewoonten. Daarnaast zal ze bespreken hoe actief en mobiel u bent,  of u wel eens dingen vergeet en of eenzaamheid een rol speelt. Ook komt de veiligheid in en om huis tijdens het gesprek aan de orde. De POH-Ouderen bespreekt samen met u welke voorzieningen en hulp er nodig zijn, zodat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen. Zij is verpleegkundige en heeft een goede kennis van het zorgaanbod in de regio, waardoor ze u kan informeren en adviseren.

De POH-Ouderen maakt deel uit van het huisartsenteam. Ze heeft geregeld overleg met uw huisarts.

Hoe kom ik in contact met de praktijkondersteuner?

Uw huisarts kan u doorverwijzen.

In de huisartsenpraktijken binnen Zorgpunt Bennekom werkt mevrouw (Jeannette) Hogen Esch als praktijkondersteuner voor ouderen.

Aan  de begeleiding van de praktijkondersteuner zijn voor u geen kosten verbonden. Deze vallen binnen de basisverzekering.

Als u verwezen bent door uw huisarts is de praktijkondersteuner telefonisch bereikbaar via de assistente van uw huisarts.